torstai 26. elokuuta 2010

Musiikkia blogiin

Vihdoinkin sain sen onnistumaan :)
Tässä vielä jonkinmoiset ohjeet mikäli joku mielii musiikkia blogiinsa. Tuota musiikin äänen kovuutta yritin muuttaa pienemmäksi, mutta nähtävästi se soi niin kovalla kuin oman tietokoneesi äänet ovat. Joten pienemmäksi tuota musiikkia saa vain sammuttamalla soittimen tai säätämällä oman tietokoneen ääniä?

Siis
1. mixpod-sivustolle loin oman "profiilin". (sivut ovat englanninkieliset). Siellä kysytään s-postiosoitetta ja salasanaa, syntymäaikaa ja sukupuolta. S-postiosoitteesta ja antamasi salasana toimivat jatkossa kirjautumismenetelmänä mixpod-sivustolle.
2. Loin oman soittoluettelon kohdast my playlist ja sieltä new playlist.
4. Valitsin soittimen ulkonäön, joka tulee blogiin esille. Valitse kohdasta create a music playlist. Omani on aika iso, joten tuossa sivussa se ei näy kokonaan. Jos olisin laittanut sen blogini loppuosaan, soitin olisi näkynyt kokonaan. Toisaalta taas parempi pitää se tuossa ylhäällä mikäli, joku haluaa sen keskeyttää :)
3. Etsin kappaleet, joko biisin tai esittäjän nimellä. Kannattaa etsiä myös playlist kohdasta. Tällöin olet kohdassa 1. Add music
4. + -merkistä saat lisättyä kappaleet soittimeesi, nuolesta voit kuunnella kappaleen
5. Etsittyäsi haluasmasi kappaleet mene kohtaa 2.customize , siellä voit vielä muokata soittimen värejä ja määrittää aloittaako soittimesi soittamaan kappaleita automaattisesti.
6. Tämän jälkeen menet kohtaan 3. Save playlist. Et pääse tallentamaan ilman, että kirjoitat "albumin" nimen. Tämän jälkeen saat tallennettua luettelosi.
7. Näytölle tulee pieni kuva, josta click here -tekstiä pääset kohtaan, jossa vasemmalla puolella pieni bloggerin merkki. Sitä painamalla saat koodin ja ohjeet soittimen asennusta varten. Loppu onkin sitten helppo homma :)
8. Täällä bloggerissa saat lisättyä soittimen blogiisi menemällä ulkoasu-kohtaan ja sieltä gadget-kohtaan html. Lisättyäsi soittimen nimen ja mixpodin antaman pitkän "koodin" saat kuunnella lempparimusaasi blogissasi :)

8 kommenttia:

 1. Mulla oli myös Mixpodin jukeboxi jossain vaiheessa, oli hauskaa kun sai sen toimimaan ja lempimusiikkia blogiin, mutta taisin saada yliannostuksen lempikappaleistani ja laitoin sitten pois :D
  Musiikin saa säädettyä vain omasta tietokoneesta pienemmälle tai suuremmalle. Mukavaa viikonjatkoa!:)

  VastaaPoista
 2. Heips,
  minusta myös musiikki kuvastaa blogin pitäjää.
  Ja tuo oman mausteen kyseiseen kotiin :)

  Eli tykkään jos on musiikkia. Kaikki eivät pidä, mutta olen sitä mieltä, että senhän saa pois jos tahtoo.

  Mukavaa musiikkia sinulla :) Minun makuun myös.

  VastaaPoista
 3. Liityin heti lukijaksi , kun löysin tämän blogisi . Minua kiehtoo tuo " elämää rintamamiestalossa ". Asun näet itse Miilurannalla ja tämä koko kylä koostuu rintamamiestaloista .

  VastaaPoista
 4. Kiitos musiikin lisäämis ohjeista :D Heti laitoin... Kiitos kiitos :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos musiikinlisäämis ohjeista! ;) Googlesta etsin neuvoja ja nämä ohjeet tulivat esille! Selkeät ohjeet, ilman mitään nettislangia niin tällainen aloittelijakin ymmärtää!! :) Ihana blogi sinulla...linkitin blogisuosikkeihin omaan blogiini!

  VastaaPoista
 6. En tajua mitä teen väärin, saan sen soittimen blogiin ja se näyttää että siellä jotain biisejä on..mutta siihen se sitten jääkin.. Ohjeet on kyllä helpot ja niitten mukaan tein, no jospa se sitten myöhemmmin toimisi? :) kiitos selkeistä ohjeista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Adelina :)

   Kun olet lisännyt musiikin soittolistallesi (1. ADD MUSIC) ja tehnyt muokkaukset ulkoasuun, kokeile välilehteä 2. CUCTOMIZE ja ruksaa sieltä SETTINGS autoplay kohtaan YES. Samasta välilehdestä saat muunnettua volyymin voimakkuutta :) Toimisiko tällä ohjeella? Huomasin että soitin alkaa ainakin ensimmäisellä kerralla soittaa melko viiveellä, joten hetken jouduin itekkin odottelemaan :)

   Poista
 7. En saa vieläkään kuulumaan mitään, mutta ehkä parempi ettei mitään kuulukkaan. Jaksaa niitä lemppari biisejä sitten kuunnella, ettei tule sitä yliannostusta, niinkuin joku tuossa aikaisemmin jo kirjoitteli :)

  VastaaPoista

Olisi mukavaa jos jättäisit pienen kommentin vierailustasi :)