torstai 17. kesäkuuta 2010

Reissussa rähjääntyy ja talohuoliaEilen tosiaan tuli käytyä Ikeassa ja tarttuihan sieltä mukaan jos jonkinmoista tavaraa. Tässä 5€ lill-verhot parvekkeen kaunistuksena. Täytyy sanoa että mukavaa oli, rahaa meni ja talohuolet kaikkosivat hetkeksi mielestä. Meillä on siis vuotanut talon katto, ja tämä on tapahtunut jo silloin kun vanhat asukkaat talossa vielä asuivat, mutta meille ei tästä kerrottu vasta kun huomasimme itse kostuneet tapetit. Näin ollen kuntotarkastaja kävi ja antoi tuomionsa, että kaikki jiirikohdat on uusittava, yläkerran aula purettava ja villatg vaihdettava. Tähän asti kaikki ok, isäntä lupasi maksaa kulut. Kun katonkorjaaja selvitti että vähintää kaksi päivää ja kaksi tonnia, isäntä ei halunnutkaan enää maksaa kuin yhden jiirin (sen joka vuotanut), eli meille jäisi maksettavaksi nuo kolme muuta jiiriä. Tänään kävi rakennustarkastaja joka totesi että kyseessä on rakennusvirhe ja vuotamista on ollut myös pienessä makuuhuoneessa, joten se joudutaan purkamaan myös.

Noh, nyt kun olen aloittanut tämän vuodattamisen kerrottakoon samalla kaikki. Katonkorjaaja tulee kun kerkiää ja maksajasta saadaan varmuus. Sisätilojen ja tapetinlaittajat tulevat kun katto saadaan korjattua. Minua niin sapettaa se, että he ovat tienneet katon vuotavan, mutta eivät kertoneet asiasta meille ENNEN kauppojen tekoa, ja nyt yrittävät saada meidät maksumiehiksi. He eivät joustaneet kauppahinnassa (teimme itse itseämme vastaan tarjouksia), he laskuttivat polttopuut erikseen, hakivat leikkimökin ja postilaatikon pois ym. muuta tavaraa pois vielä kuukausia muuttomme jälkeemmekin. Ja emäntä kehui silloin vielä hakevansa ruusupuskastansa juurikkaan, mutta ei ole näkynyt, eikä kuulunut. Eikä tarvi tullakkaan. Kroppa on ihan sekaisin stressistä. Auton maalari oli varattu vuotoa seuraavaksi viikonlopuksi, mutta se jouduimme perumaan, ulkorakennusta piti remontoida (sukulaiset jo kutsuttu talkoisiin) mutta luulen, että ne remonttirahat pitänee varata äkillisiin kuluihin joita voi tuosta katonlaittamisesta aiheutua. Kyllä tässä on monet itkut itketty ja kun tuntuu että asia ei sitten millään etene.

4 kommenttia:

 1. Voi itku vai noin hankalaksi se myyjä sitten rupesikin :(
  *halaus* koittakaahan jaksaa ja toivotaan että asiat järjestyvät pian.

  p.s. Verhot näyttävät ihanilta tuossa parvekkeella.

  VastaaPoista
 2. Olipa petollinen myyjä, toivottavasti nukkuu yönsä huonosti, vaikka tuskin tuontyyppinen ihmisluonto edes omistaa omaatuntoa!!! Voisiko oikeusaputoimistosta olla teille apua? Oon itse käyttänyt sitä kun myin oman paritaloasuntoni ja ostaja yritti maksattaa jälkeenpäin mulla rikkomansa vesivaraajan. Ostaja katsoi että olen nuori ja tietämätön, mutta nenillensä sai:)
  Paljon jaksuja sinne, kyllä kaikki varmasti kääntyy taas hyväksi...

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä täältäkin...siskoni "taistelee" tällä hetkellä vastaavanlaisessa tilanteessa ja ymmärrän teidän stressin ja tuskan hyvin!
  Ja verhot muuten on tosi kivat parvekkeella, pitäisikin päästä omalle terassille tuollaiset hakemaan ;)

  VastaaPoista
 4. Myyjä on juridisesti vastuussa asiasta,koska oli sen salannut!

  VastaaPoista

Olisi mukavaa jos jättäisit pienen kommentin vierailustasi :)