torstai 26. elokuuta 2010

Musiikkia blogiin

Vihdoinkin sain sen onnistumaan :)
Tässä vielä jonkinmoiset ohjeet mikäli joku mielii musiikkia blogiinsa. Tuota musiikin äänen kovuutta yritin muuttaa pienemmäksi, mutta nähtävästi se soi niin kovalla kuin oman tietokoneesi äänet ovat. Joten pienemmäksi tuota musiikkia saa vain sammuttamalla soittimen tai säätämällä oman tietokoneen ääniä?

Siis
1. mixpod-sivustolle loin oman "profiilin". (sivut ovat englanninkieliset). Siellä kysytään s-postiosoitetta ja salasanaa, syntymäaikaa ja sukupuolta. S-postiosoitteesta ja antamasi salasana toimivat jatkossa kirjautumismenetelmänä mixpod-sivustolle.
2. Loin oman soittoluettelon kohdast my playlist ja sieltä new playlist.
4. Valitsin soittimen ulkonäön, joka tulee blogiin esille. Valitse kohdasta create a music playlist. Omani on aika iso, joten tuossa sivussa se ei näy kokonaan. Jos olisin laittanut sen blogini loppuosaan, soitin olisi näkynyt kokonaan. Toisaalta taas parempi pitää se tuossa ylhäällä mikäli, joku haluaa sen keskeyttää :)
3. Etsin kappaleet, joko biisin tai esittäjän nimellä. Kannattaa etsiä myös playlist kohdasta. Tällöin olet kohdassa 1. Add music
4. + -merkistä saat lisättyä kappaleet soittimeesi, nuolesta voit kuunnella kappaleen
5. Etsittyäsi haluasmasi kappaleet mene kohtaa 2.customize , siellä voit vielä muokata soittimen värejä ja määrittää aloittaako soittimesi soittamaan kappaleita automaattisesti.
6. Tämän jälkeen menet kohtaan 3. Save playlist. Et pääse tallentamaan ilman, että kirjoitat "albumin" nimen. Tämän jälkeen saat tallennettua luettelosi.
7. Näytölle tulee pieni kuva, josta click here -tekstiä pääset kohtaan, jossa vasemmalla puolella pieni bloggerin merkki. Sitä painamalla saat koodin ja ohjeet soittimen asennusta varten. Loppu onkin sitten helppo homma :)
8. Täällä bloggerissa saat lisättyä soittimen blogiisi menemällä ulkoasu-kohtaan ja sieltä gadget-kohtaan html. Lisättyäsi soittimen nimen ja mixpodin antaman pitkän "koodin" saat kuunnella lempparimusaasi blogissasi :)