torstai 15. heinäkuuta 2010

Keittön kaapinovien maalaus

Haluan kiittää kaikkia edelliseen postaukseeni vastanneille :D Kukat ovat pysyneet kauniina maljakossa, eikä vielä ole nuupahtamisen merkkejä :). Tulin tulokseen, että noin kaunis kukka saa levitä meidän markilla, sanoipa anoppi mitä hyvänsä :D

Kävin tänään hakemassa vähän maalaustarpeita kaapinoviin, enkä sitten malttanut olla ryhtymättä tuumasta toimeen. Ostin siis sadolinin pohjamaalia ja tikkurilan puoli himmeää helmi kalustemaalia, valkoista tietysti.


TÄSSÄ TYÖJÄRJESTYKSENI:
1. Pesin ovet laimealla fairy-pesyvedellä ja annoin kuivua (tämä täytyy tehdä siksi, että ovista saadaan ravatahrat pois-->muuten pohjamaali ei tartu). Mielellään kannattaa pyyhkiä lopuksi puhtaalla nihkeällä liinalla. Minä en tätä tehnyt, joten toivotaan että mitään ei satu :/

2. Maalasin ovet kovahkolla vaahtomuovitelalla ja jälki oli yllättävän tasaista.

3. Annan pohjamaalin kuivua ohjeiden mukaisesti n.10h, tällä kelillä tuskin sitäkään. pölykuiva 2 tunnissa.

4. Maalaan kerroksen helmi kalustemaalilla (käyttäen tuota samaa vaahtomuovitelaa)ja tarkistan sen jälkeen, kuinka tummemmat kohdat näkyvät läpi (eli nuo reunakohdat).

5. Annan kuivua ja ovet ovat valmiit asennettavaksi paikoilleen. Täytyy toivoa että jostakin löytyy kuppivedin malliksi ja että se istuu hyvi oveen :)



Olen tosiaan maalannut vasta pohjamaalikerroksen ja hyvältä näyttää. Täytyy rukoilla että mitään pahoja rasvalänttejä ei jäänyt, jotta pohjamaali kans pysyy :)
Maalaustarpeet maksoivat kutakuinkin 130€, joista maalien osuus on 110€ (ostin kumpaakin 2,7l pöntöt, katsotaan mihinkä ne riittää).



Eipä tullut mieleen, että vetimet olisi kannattanut hankkia ennen maalaukseen ryhtymistä ;D

10 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää=) Varmasti tulee hyvännäköistä <3

    VastaaPoista
  2. Ihanaa,ihanaa..innolla odotan lopputulosta!:) Minua niin kiinnostaa tuo kaapin ovien maalaaminen,jos joskus itse uskaltaudun siihen hommaan!:)En tykkää yhtään nykyisistä!

    Maalaus iloja sinne!

    VastaaPoista
  3. Wau, lopputulosta odotellessa! Kuppivetimet olis ihanat, toivottavasti löytyy sopivat.

    VastaaPoista
  4. Hienolta näyttää :) innolla odotetaan lopputulosta!

    VastaaPoista
  5. Kiva kun olit blogissani vieraillut. Mahdottoman kauniita kuvia kodistanne sinulla täällä!
    Mukavaa loppu viikkoa!
    -kisu-

    VastaaPoista
  6. Yleensä lopputulos on hyvä:-))
    Minä pesin maalarinpesuaineella ekana, ja käytin tikkurilan empire kalustemaalia. Lopputulos hyvä.
    Jouduin vain maalaamaan pohjan+ 3 kerrosta vielä. Kaapin rungot olivat tammea kuultivat läpi vielä 2 maalauskerran jälkeen. Ovet ostin valmiina valkoisina. Työniloa! Se jos joku on palkitsevaa.... kun saat valmiiksi ja saat ihailla maalauksen lopputulosta<3<3

    VastaaPoista
  7. Hei, ja kiva, kun kävit blogissani tutkimassa - sitä kautta myös minä löysin tänne sinun ihanaan blogiisi, jonka lukijaksi mielelläni jään. Kauniita kuvia kauniista kodista, tykkään!

    VastaaPoista
  8. Cute and very interesting blog.
    I immediately signed up as your follower and Google will continue to follow your blog:)
    Check my blog I believe you will find something for yourself and want to follow my blog:)

    Regards from the Croatian holiday island of Pag.
    Zondra Art

    VastaaPoista
  9. Hei! Mietin itse keittiön kaappien maalausta. Tästä sinun projektistasi on nyt kulunut hetki, joten voisinko udella maalin kestävyyttä käytössä? Onko naarmuja yms.? Meillä on tarkoitus maalata ruskeat kuviolliset kaapit uudessa kodissamme, hiukan kyllä jännittää :) löysin vasta blogisi, kivalta vaikuttaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!

      Edelleenkin ovet ovat hyvässä kunnossa, muutamia naarmuja toki on käytössä tullut, mutta täytyy todeta että todella rankalla kädellä saa kyllä "riehua" että huomattavia naarmuja edes tulee :) Toki maalasin silloin aikoinani aikas moneen kertaan ovet.. Lisäksi kestävät kyllä hyvin pyyhkimistä (hankaavia aineita en kuitenkaan ole rohjennut käyttää).

      Olen kyllä edelleenkin tyytyväinen lopputulokseen ja kestävyyteen yli kahden käyttövuoden jälkeen :) Tällähetkellä suunnittelen keittiön ilmeen uudistamista vetimillä, halpaa ja helppoa :)

      Poista

Olisi mukavaa jos jättäisit pienen kommentin vierailustasi :)