keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Keittiön "modernistaminen". Vinkkejä kaivattaisiin :)

Heippa!  

Nyt kun tyylisuuntaus on vaihtunut maalaisromanttisesta paljonkin modernimpaan, 
murheenkryyniksi on muodostunut keittiö. 


Millä pienillä jipoilla saisin keittiöstä modernimman? 
Siis tarkoitan tekstiilejä ym pieniä juttuja.
Tekeekö tuo beige värimaailma tuon maalaismaisuuden?
Otan mielelläni vinkkejä vastaan!
Kiitos

Olen itse ajatellu vaihtaa kulmakaapin verhon valkoiseen pellavaan
Valaisin menee vaihtoon/tai maalaan sen
Olen harkinnut myös verhojen vaihtamista laskosverhoihin
Värinä valkoinen tai pellava?





Ei oo enää jouluverhoja :D Kuva joululta 2012 :D

Terkuin Marjo

16 kommenttia:

  1. Beige on aika vaikea väri, se tuo helposti vähän lattean tunnelman. Ikkunoihin laittaisin valkeat laskosverhot, hyvin yksinkertaiset. Korituoli pois ja samoin pienet yksityiskohdat voisivat olla modernimpia. Voisitko ajtella tummanharmaita mattoja, vähän terästä jne. ?

    Oikeastaan hirveän vaikea antaa toiselle ihmiselle neuvoja :)
    Käy kurkkaamassa Pinterest kansiotani Kitchen, sinne olen kerännyt itseäni inspiroivia juttuja, ehkä saat ideoita.

    http://pinterest.com/sarasfi/k-i-t-c-h-e-n/

    VastaaPoista
  2. Ihania Ihania inspiraatio kuvia! :)

    Ajattelen itse että rehti beige ja moderni tyyli ovat jotenkin ristiriidassa, harmaa +moderni on taas loistava pari! Jotenkin tällä hetkellätuo työtaso vaivaa mua todella paljon, se jotenkin pomppaa liikaa esiin ja on jotenkin liiian beige :( Minulle on tulossa pari uutta ruokailuryhmän tuolia ja saatankin kokeilla niitä ensin keittiöön :D

    Terästä olen ajatellut ja sitä haluaisinkin- mutta jotenkin on vaan sellanen olo ettei se sovi beigen kanssa? Tuntuuko minusta vaan sille vai oletko kanssani samaa mieltä? Ajattelin valkoista valaisinta ja kirkkaita muovisia/valkoisia sisustuselementtejä.. Tuntuu siltä että tekis mieli maalata seinätkin valkoiseksi (vaikkei tuota seinäpinta-alaa nyt niin hirveesti esillä olekkaan) ja katsoa sitten uudestaan :) Ei olisi kallis homma, mutta vaatii valtavasti aikaa ja hermoa kun on niin paljon teippaamista :/ kokeilin ruokailuhuoneen valkoista valaisinta ja taidan tilata keittiöön samanlaisen :)

    Hyviä vinkkejä tuli, kiitos :) Monesti asia on niin, että itse katselet tätä samaa keittiötä joka päivä ja tulet ns. sokeaksi uusille ideoille ja ajatukset junnaa paikallaan, joten kiva siksi kaipaankin muiden ideoita :)

    VastaaPoista
  3. Hei! Samaa mieltä kuin edellinen, beige on aika vaisu.
    Ja samaa mieltä verhoista,laskosverhot. Matto tekee paljon,esim. mustavalkoinen terästäisi tunnelmaa paljon.
    Korituolin voisi maalata valkoiseksi,jos et halua luopua siitä,ja mustavalkoinen pehmuste siihenkin.
    Valaisimesta pois kaikki ylimääräiset kristallit,muuten voisi sopiakin mustavalkoiseen keittiöön...
    Ja tasoille sekä yläkaapin kulmahyllyille jotain kivaa,modernia kromista ja/tai mustavalkoista keittiötarviketta, muttei liikaa.
    t:visualisti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi visualisti!
      Korituoli tuo kyllä maalaistunnelmaa, maalata en sitä henno koska on livenä todella kauniin sävyinen, joten se taitaa saada uuden elämän jossain muussa huoneessa :) Valaisimen ajattelin hankkia uuden, jotenkin tuo kruunu on tällähetkellä liian romanttinen makuuni. Tuo musta-valkoinen kuulostaisi hyvälle- nimittäin näistä kuvistahan se ei näy, mutta meillä on valkoiseksi maalattu leivinuuni jossa luukut ovat mustat ja edustalla musta laatoitus :) Kiitos kommentistasi :)

      Poista
  4. Mites mustavalkoinen värimaailma? Mulle tuli heti ensimmäisenä mieleen työtason vaihto mustaksi... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veit ajatukseni, selaisin just äsken ikean kuvastoa ja katsoin työtasojen hintoja :) Toisaalta haluaisin mustan tason ja se sopisi kuin nenä päähän sillä onhan meillä valkoiseksi maalattu leivinuuni jossa on mustat luukut ja edustalla musta laatoitus. Mutta haittaako jos kotimme ei ole yhteneväinen, koska muualta talosta olen karsinut oikeastaan kaiken mustan pois?

      Poista
  5. Minusta nuo pöytätasot eivät ole häiritsevät ja kyllä sinne teräskin sopii tai sitten kuten ehdotit kirkkaat muoviset /valkoiset yksityiskohdat. Ehkä voisit ensin laittaa mahdollisimman paljon valkoista, mattaa ja kiiltävää ja sitten tehostaa sitä ihan pienillä harmailla / mustilla yksityiskohdilla. Vältä kaikkea romanttista ja röyhelöistä, niin luulisi onnistuvan.

    Minusta näiden kuvien perusteella keittiössäsi on kauniit isot ikkunat, korosta sitä. Ja valkoinen laatoitus on tosi kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työtaso saa ehkä hetken armonaikaa ja katson kuinka voin muilla jutuilla ilmettä muutettua :D Tykkään itsekkin valkoisesta laatasta, onneksi maalasin sen kaakelimaalilla ja lopputulos on kyllä huippu!

      Meillä on kyllä todella valoisa keittiö ja joskus oli jopa miehen kanssa puhetta että "nostettaisiin" ikkunoita hieman, kummasti muuttuisi ilme kun kaikki työtasot ovat samalla tasolla :) Tämä on kyllä käytännön asiakin, me ollaan mieheni kanssa kummatkin pitkiä ja välillä tuota ns. normaalia työtasoa on liian vähän :/

      Poista
  6. Hei!
    Jos vaihtaa keittiön kaappien vetimet niin sillä saa myös vaihdettua ilmettä :)

    -H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa H! Vetimien vaihtaminen kävi itselläkin mielessä :) Eikä ole edes kovin kallista ilmeen parannusta :)

      Poista
  7. Me kanssa painiskeltiin vaihtoehtojen ja ajatusten välillä keittiön suhteen..
    Alettiin kallistua tummiin tasoihin, ja iki-ihanasta Ikeastahan sellaiset, melkeimpä mustat/harmaan sävyiset löytyikin ja vielä todellatodella edullisesti! :)) Ehdottomasti suosittelen!
    Meillä myös valkoiset kaapit joten uskoin olevan takuuvarma valinta! :D

    Loppuviimeksi oli yllättävän simppeli vaihtaa, sen kun vei paikalliselle sahalle mittojen kera, mitkä saikin kätevästi suoraan vanhoista tasoista. :)
    Eikä tainnut olla kun satasen luokkaa sahaaminen, vaikka meilläkin oli todella monenmoista hankalaa kulmaa :/
    Kannattaahan se nyt tietysti ensin varmistaa ;)

    Keittiöstä tuli kertaheitolla aivan eri näköinen ja sen kanssa sopii melkeimpä mikä tyyli tahansa!
    Mullakin kun mieli ja ajatus sisustuksen suhteen vaihtelee melko tahdilla ;)
    Esimerkiksi sellainen ajatus jos tasoja mielit vaihtaa! :) Sillä saa kyllä suuria aikaan! :)

    Lopuksi etsin vielä tummat baarijakkat samantapaiseen koloseen, esim. Homeberry myi silloin todella kivoja, joissa istuin on vähän niinkuin tummanharmaata kiveä ja runko mustaa metallia..? :)

    Tosiaan niinkuin mainitsin, meillä keittiönkin sisustus elää jatkuvasti, ja maalaisromantiikka on enimmäkseen siltä osin pakattu viime päivinä mökkikuormaan :D

    Blogisi on muuten aivan ihana, niinkuin kotikin :)
    Ilo aina lukea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa LittleWhiteDream :)

      Tuo tason vaihtaminen tuli just tänään mieleen ja selasin ikean keittiökuvastoa josta katoin hintoja, ei kyllä oikeasti ollut pahanhintasia. Itseasiassa muistelisin että aikoinamme kun vaihdettiin työtasto- ostettiin se paikalliselta levyvirralta eikä sekään maksanut montaa sataa kun meillä tasoa melkein 8m. Saiko nuohin ikean tasoihin niitä päätynauhoja? Meillä on parikin kohtaa joissa päädyit jää näkyville :/ Kovasti haluaisin nostaa nuota ikkunoita, jotta saataisiin työtasot samalle tasolle, sillä yhtenäistäisivät ilmettä kummasti :)

      Minullakin oli kauhea maalaisromantiikka vimma, nyt se on pikkuhiljaa ohi ja tottahan keittiöönkin tuli aikoinaan valittua taso tuon aikaisen tyylin mukaan. Olenpahan valinnut itselleni kalliin "harrastuksen", varsinkin kun tyyli vaihtuu parinvuoden välein :)

      Mukava kuulla että tykkäät blogistani :) Ja kovasti kiitos kommentistasi, olen tullut jotenkin sokeaksi keittiöllemme, joten ajatus hieman junnaa :D

      Poista
  8. Juu hei sielä samassa paketissa on mukana sitä päätynauhaa. :)
    Niistä saa todella siististi näkyviin jäävät osat! :) ne laitto ne suoraan paikoillaan sielä sahalla :)
    Meillä on n.6m tasoa ja kaksi pakettia riitti aivan just nappiin tuohon määrään..

    Joku on joskus epäillyt ikean tasoja käytön kannalta, koska on todella juuri niin tosi edullisia, mutta täytyy sanoa ettei mitään moitittavaa sen kannalta! Meillä on todella kovassa käytössä eikä mitään haittaa näy pinnassa :)

    Mutta tuo ikkunan nostaminen voisi ollakin aika ihmeitä tekevä juttu! :)
    Tosin varmaan hieman suurempi projekti? :(

    Huomasin että mainitsit edellä ettei ole paljoa muuta mustaa..
    Ei ole kyllä kieltämättä meilläkään :D mutta ei se kyllä tunnu omaa silmää ainakaan haittaavan. ehkä vähän painvastoin tässä tapauksessa :D
    Kodinkoneetkin pääosin valkoisia..

    Joo joskus sitä kyllä miettii että olis ostanut nyt vaikka piru vie sukset niin olis päässyt näissä harrastuksissaan hieman edullisemmalla :DD
    Mutta onhan tää nyt kiva ja melko palkitsevakin harraste, ainakin sillon kun joku onnistuu! ;)

    Toivottavasti saat keittiöstä rakennettua mieluisan, vaikka varmasti meidän muiden mielestä se on kaunis tuollaisenaankin :)

    VastaaPoista
  9. Hei! Mistä tuo keittiön harmaa matto on hankittu? Onko se bukleeta?

    VastaaPoista
  10. Vaiha korituoli metalliseen, industrialismi -tyyliseen jakkaraan tai tuoliin. Harmaan savyt, seinissa, esim. betoni, muuttavat yleisvaikutelmaa ja lampun voisit vaihtaa metalliseen, niin ikaan industrialismi -tyyliseen valaisimeen. Vetimet on helppo vaihtaa ja itse olen huomannut, etta romantiikan rippeet yhdistyvat kivasti tahan vahan kovempaan tyyliin ja suuria muutoksia ei siten tarvitse tehda / rahoittaa :) Taalla blogissasi on aina kiva vierailla.

    VastaaPoista
  11. Mie ehdottaisin tekstiilien vaihtoa modernimpiin, joku ehdottikin mustavalkoista värimaailmaa ja olen itse kokenut sen aika hyvänä "piristeenä" muuten niin maalaisromanttiseen tyyliin! Koko keittiötä ei kannata vaihtaa, saattaahan sulle tulla taas halu palata vanhaan romanttiseen vielä joskus! :D Mutta esim. pitkän malliset modernit vetimet kaappeihin, mustavalkoinen matto/verhot ja pieniä mustia yksityiskohtia. Nythän keittiöstä tekee romanttisen juurikin lamppu, rottinki, valkoisuus ja etenkin tuo beige RUUTUverho :) Eli väriä vaan ja hempeilyt pannaan!

    Ihana koti teillä <3

    VastaaPoista

Olisi mukavaa jos jättäisit pienen kommentin vierailustasi :)