keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Nikon D3100 vs. Canon 550D IS/ 500D

Tästäkin bloggauksesta piti tulla todellisuudessa jotain ihan muuta. Mutta pakko tunnustaa että räpsyttelin teille kuvia yläkerran aulasta, josta lähes kaikki on kannettu alakertaan ja ruskea sohvamme viety sinne ektorppien tilalle. Kuvista tuli ihan kauheita! Nyt alkaa olla mun tavis kameralla kovat ajat kun on näin synkkää ja pimiää päivisinkin, en siis kertakaikkiaan saa otettua hyviä kuvia :( Vaikka kuinka säädän kuvat ovat selkeähköjä mutta tummia, tai vaaleita mutta ns. kohinaa valtaisasti :/ olenkin vakavasti jo pidemmän aikaa miettinyt järkkärin hankintaa

Netanttilassa jo surffailin ja sieltä löytyi Nikon D3100 tarjouksessa 499€, vaikkakin katselin kalliimpaa kilpailijaa CANON 550D IS.

Nikon D3100 tuplakit (18-55 +55-200) 499€,Canon 500d (18-55 + 75-300) 499€, Canon 550d 599€.-onko canon 500d ja 550d välillä juuri muuta eroa kuin pikselit ja parannettu videokuvaus (en siis tarvi):
Löytäisi sen hyvän merkin ja mallin niin voisi ruveta katsastamaa muistakin paikoista hintoja :)

Kertokaas kokemuksia!

Marjo

12 kommenttia:

 1. Meiltä löytyy Nikonin tuo D3100 malli. Mun eka järkkäri ja olen ihan miiiiielettömän tyytyväinen. Tosi helppo käyttöinen ja akku kestää ihan mahdottoman kauan. Pitkään mietin Canonia, mutta jostakin miehen elekrtoniikkaplaaplaalehdestä luin noiden arvostelut ja siellä suositeltiin Nikonia ensi järkkärin ostajalle. Ihan siis vaan helppojen käyttöominaisuuksien vuoksi.

  Mun blogi on ihan älyttömän hyvä esimerkki kuvan laadusta. Muutama eka postaus pokkarilla napsittuja otoksia ja loput järkkärillä. Eron huomaa ihan hurjan hyvin!! Vielä kun joku kustantaisi mut valokuvauskurssille ;)

  VastaaPoista
 2. Hei! Mä vaan kokeilin, että pääseekö kommenttini läpi. Olen niin monesti yrittänyt ja ikinä en ole saanut oikeutta kommentoida, se vaan aina jotenkin kummasti epäonnistui :/. Ilmeisesti nyt toimii :) hyvä hyvä. Niin, kamera asiassa en osaa auttaa.

  VastaaPoista
 3. Olen itse pähkäillyt vähän samojen mallien kanssa. Se kannattaa ottaa huomioon, että tuota D3100-mallia myydään sekä VR-mallina, että ilman. Eli jos mallin nimi on 'D3100 VR', sisältää se kuvanvakaimen, kun taas ilman VR:ää oleva ei sitä sisällä. Itse siis haluan ehdottomasti kuvanvakaimella varustetun kameran. Sen pitäisi myös näkyä pienenä hinnanerona.
  Muutoin noissa kai ei ole Canonin kanssa paljolti eroja. Nikonissa kait on aika kätevä juttu se, että opas löytyy itse kamerasta, eikä tarvi pakosta selailla paperiversiota..?
  Mukavaa viikonvaihdetta!
  terv. Nipsu

  VastaaPoista
 4. Osta ehdottomasti Canon. Itellä on komeusta 300D:stä ja 400D:stä, joten nuo 500-sarjalaiset on uudempia ja parannettuja versioita niistä. On parempi kuvanlaatu kuin Nikoneissa, olen testannut. Varsinkin hämärässä kuvatessa minusta Nikonilla tuli enemmän kohinaa ja Canonin kuvat olivat parempia (otettiin ukon kanssa kuvia yksissä häissä, hällä lainaNikon ja mulla omaCanon. Siitä tiiän tuon kohinajutun). Eikä oo vaikea käyttää, automaatti järkkäreistäkin löytyy, jos ei halua kikkailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohinaan vaikuttaa kameran käyttäjä ja mitkä säädöt kamerassa on. Nikonia kehutaan juuri sen takia ettei siinä ole kohinaa kun taas vastaaviissa canonin kameroissa... Kyllähän kohinaa saa vaikka millä kameralla mutta kohinaa ei saa pois jos ei osaa kuvata ''oikein''.

   Poista
 5. Hanna-Riikka: Kävin kurkkaamassa sun blogissasi kuvia, hienoja oli! :) Täällä olen pitkään pohdiskellut kummanko välillä valita, mutta kuitenkin tuo canonin kuvanlaatu (vähemmän kohinaa) vaikutti asiaan, lisäksi nuossa tarjouskameroissa on kyllä hyvät tarjoukset, mutta ei kuvanvakaajaa. Kyllä tää netti onkin kätevä paikka tietojen hankkimiseen:D

  Anne: Heippa! olen vähän vaihtanut asetuksia ja näyttää siltä että nyt kaikki halukkaat pääsevät kommentoimaan :)

  Nipsu: Oon kanssa sitä mieltä että nikoneissa nuo ohjelmistot ym. vaikuttavat helpommilta kuin canonissa. Ja olen minäkin päättänyt että kuvanvaakaja on oltava, siksi olenkin miettinyt etten halua halpaa kahdella objektiivilla ilman vakaajaa, vaan maksan hieman enemmän vakaajallisesta. Luulen löytäneeni oikean ja valintani onkin tällähetkellä canonin 550d 18-55is :)

  Minna: Oon kans katellu tietoja netistä ja paljon on ollut vertailuja canonin ja nikonin välillä ja kyllä muinunkin silmään on osunut tuo nikonin heikompi kuvanlaatu. Toisaalta olen jo vakaasti päättänyt hankkia tuon canonin 550d 18-55 is.

  VastaaPoista
 6. Huomatkaahan ystävät rakkaat, että kuvan vakaaja löytyy objektista EI itse kamerasta.. Niin ja joo itsellä on Nikon D3100, enkä hetkeäkään ole katunut ostoa, mutta empä usko että Canonkaan sen huonompi olis.

  VastaaPoista
 7. Ihana blogi! Itellä on tuo nikon D3100 ja ite oon olly tyytyväinen. :) Mulle suositeltiin nikonia niin päädyin sitten siihen, mutta varmasti toi canonin kamera on yhtä hyvä myös :) Taidan liittyä sun lukijakaartiin, tosi kaunis blogi on! :)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi: Joo, tiedossa on että objektiivissa on kuvanvakaaja- olikin tarkoitus että ottaakko kaksi objektiivia ilman kuvanvakaajaa vai yhden vakaajallisen :)

  Dreamer: Tervetuloa joukkoon :) Päivittelen taas blogia jahka saan kameran käyttöön :)

  VastaaPoista
 9. Tekniikan maailmassa tässä alkukesästä oli järjestelmäkameroiden testi, jonka voitti NIKON D3100. Perusteena oli mm. erinomainen kuvalaatu varsinkin hämärässä sekä pieni kuvakohina ja helppokäyttöisyys. Canon D1100 jäi testin surkeimmaksi kameraksi; olemus kuvattiin halvan muoviseksi ja videokuva surkeaksi. En nyt muista ulkomuistista numeroa, mutta varmasti löytyy esim. kirjastosta. Vihreät kannet lehdessä ja kameroita heti kannessa. Testissä olivat mukana Nikonin, Pentaxin, Sonyn, Samsungin ja Canonin järjestelmäkamerat. Ammattilaiset pitävät yleisesti ottaen Nikonin optiikkaa Canonia laadukkaampana budjettiluokassa. Sitten kun mennään puoliammattilais/ ammattilaiskameroihin, eroa ei ole. Tosin Nikon on esittänyt monet innovaatiot ennen Canonia ja jos Googletatte, löydätte mm. Tekniikan Maailman artikkelin "Nikon näyttää järjestelmäkameroiden suunnan". Mutta kuten sanottu, halvemmassa hintaluokassa mieluummin Nikon, kalliimmassa tasaveroisia.

  VastaaPoista
 10. Itselläni on nikon d3100 ja olen siihen tyytyväinen. Kamerassa on hyvä laatu ja helppo ääyttää! :) En myöskään Canonia vastusta koska sellainen on omastakin takaa...! Molemmissa on myös hull-hd video laatu ja se kumpi tuntuu paremmalta omassa kädessä kannattaa valita.

  VastaaPoista

Olisi mukavaa jos jättäisit pienen kommentin vierailustasi :)