tiistai 2. elokuuta 2011

Leivinuuni projekti

Heippa!

Meillä on ollut mieheni kanssa kovaa purnaamista tuon leivinuunin kanssa. Minun mielipiteeni on kokoajan ollut jotta se maalataan, isäntä puolestaan asiaa vastaan. Kauan sain asiasta purnata ja muutamia kyyneleitäkin tuli valutettua ennen luvan saamista :D   En pidä asian kanssa varsinaisesti kiirusta koska pitäisi ensin hankkia ulkorakennuksen laudat, pohjamaalata ja pintamaalata ne vielä ennen syksyä :/

8 kommenttia:

 1. Hei vain, täällä uusi lukija:). Juu, ehdottomasti maalia pintaa;), raikastuu ilme kummasti. Meillä myös ulkorakennuksen seinät kaipaa uutta lautaa ja sisällä remppa kivasti kesken:)

  VastaaPoista
 2. Moi Moi! Miten olisi uunin rappaaminen? Paitsi jos uunin maalaa huolella, siitä tulee kaunis :)

  VastaaPoista
 3. Sama juttu tuon meidän tiilikasan kanssa. Sopivan tilaisuuden tullen maalaan sen ilman miehen lupia :) Muutama paksu kerros väriä ja kaunis on!

  VastaaPoista
 4. Rappaaminenkin on kiva vaihtoehto, mutta tässä vielä yksi idea: Mun vanhemmilla oli saman tapainen punatiilinen leivinuuni ja he kaakeloivat sen, tuli tosi kaunis, ihan kuin kaakelitakka!

  VastaaPoista
 5. Voih..mä olen myös ruinannut että voisko meiltäkin maalata leivinuunin ja puuhellan. Oikeastaan haluisin rapata sen niin että nuo tiilet jäisi piiloon mutta saapa nyt nähdä..

  VastaaPoista
 6. Eikö elämän rikkaus olekin se, että tänne tulee yksi joka puolustelee "ei maalaamattomuutta". Meillä on nimittäin vähän samantyyppinen tilanne olkkarin avotakan kanssa. Edellinen on purkanut(valitettavasti) vanhan hyödyllisen pönttöuunin ja laittanut tilalle avotakan. Avotakassa kun polttaa puita niin lämpö menee suoraan taivaalle, eikä kyseisestä hökötyksestä ole kuin esteettinen ilo. Tämä esteettinen ilo on siis sellainen 70/80-luvun keltatiilinen..ja jokainen vieras käydessään on sanonut: "no tostahan saa kivan kun maalaa sen valkoiseksi tai rappaa". Mikä on luonnollisesti yksi varteenotettava mahdollisuus - mutta - nykyään kun "kaikki" on valkoista ja valkoistettu, voikin kaivata jotakin muuta sävyä tai erottuvaa pintaa. Etenkin jos on mies ;) Tuo punainen tiili on omaan silmääni kaunis ja lämmin, sen sijaan mietin, että voisiko kompromissina aloittaa vaikka leivinuunin edustan raikastamisesta, sekin voisi jo hieman auttaa..?
  ja virpille virtuaalinen kiitoskukkanen, tuosta kaakelointi vinkistä - ei olisi tullut mieleenkään, että sen "meidän hirvityksen" voisi ehkäpä kaakeloida. Entiseen asuntoon jäi kaunis kakluuni, jonka perään salaan joskus haikailen mutta tuohan voisi ollakin selvittämisen arvoinen ratkaisu.

  VastaaPoista
 7. Hei
  miten tuolle leivinuunille loppujenlopuksi kävi? Meillä sama homma ilmeisesti edessä. Tosin sillä erotuksella, että mies haluaa maalata ja minä en :). Tai siis minullekin kyllä käy kun löydetään oikea tapa siihen. Jotku sanoo että pitää rapata? En uskalla alkaa summassa veteleen maalia pintaan jos tuleekin ihan kamala. Millähän tekniikalla se pitäisi maalata? Olisi kiva nähdä kuvia ja saada vinkkejä jos olette leivinuuniprojektinne jo toteuttaneet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa :)

   Leivinuuni maalattiin, hyvä tuli ja hyvä on edelleen vuosi maalauksen jälkeenkin. Maalaaminen oli melko kova urakka (johtuen tiiviskiven reikämäisestä rakenteesta), mutta ehdottomasti kannatti- tykkään edelleenkin kovasti valkaistuneesta leivinuunista! Muistaakseni kyselin lämpöä kestävää maalia, mutta liikkeessä sanoivat että tavallinen remonttimaali käy- joten näin tein. Maali ei ole mattaa, joten tarvittaessa pystyy vähän pyyhkimäänkin :)

   Alla olevasta osoitteesta löytyy kuvia lopputuloksesta :)
   Jos osoite ei toimi, blogini oikeassa reunassa näkyvien kuvien jälkeen tulee TUNNISTEET, klikkaa sieltä KEITTIÖ kohtaa :)

   http://villaharmonia.blogspot.fi/search/label/keitti%C3%B6

   Poista

Olisi mukavaa jos jättäisit pienen kommentin vierailustasi :)