sunnuntai 29. elokuuta 2010

Tapaus Aada koira :)

Kiitos kommentoineistanne edelliseen postaukseen :) Niitä olikin tullut melkoisesti :)

Noniin, tapaus Aada on sitten meidän :) Ainakin katsomme muutaman viikoin kuinka Nelli ja Aada tulevat toimeen,kun muutaman kerran meinasi jo kovat rähinät syntyä. Toivottavasti saadaan "pariskunta" toimimaan sulassa sovussa.

Ja muutama valitus näin tähän alkuun, mutta ne on pakko "vuodattaa". Ja sanon näin alkuun, että kovasti on tehtävää :/
1. Ensinnäkin Aadalla on aivan liikaa ylipainoa- ja se näkyy- niin mahan koossa, kuin liikkumisessakin. Itselleni tulee lähinnä sellainen olo kuin "rääkkäisin" Aadaan,jos lenkitän tai heittelen sille palloa. Aadan kävely on sisälläkin sen näköistä kuin se kävelisi heikoilla jäillä, jalat harallaan.. ja se ei ole normaalia!
2. Ja toisena erittäin vakavana juttuna pidän sitä kuinka sen lonkat ovat ns."vääntyneet", luultavasti juuri tuosta ylipainosta johtuen. Aada on saanut päivässä 10dl rupusia + muut "jäteruuat", kun taas meidän Nellille annetaan 5dl ja Nelli muuten pikkuuseen liikkuukin päivässä. Joten ei voi sanoa kuin HUH HUH!!
3. Aadalta ei todennäköisesti ole monesti otettu kaulapantaa pois, koska pannan alta iho on karvaton ja joistakin kohtaa jopa vereslihalla, joten ei ihme jos "vähän" kutiaa. Panta otettiin pois ja käytössä on valjaat! Hyvähyvä :)
4. Aada ei ole (muka) saanut olla sohvalla, mutta olen sen yllättänyt muutaman tunnin aikana useita kertoja sieltä makoilemasta oikein mukavassa asennossa! Joten kuinkahan todellisuudessa on ollut?! Ja siitähän ei muuten tule tapa. Meillä ei Nelli ole sohvalla, eikä ole Aadakaan. Ensinnäkään en pidä siitä mitä kaikkea koirat pihalta kuljettavatkaan mahan alla, tassuissaan ymm. ymm. sohvalle ja lisäksi karvaa kertyy sohvalle paaaaljon enemmän. Saatikka sitten että koirat menisivät makoilemaan yläkertaan valkoisille ektorpilleni, huhheijaa! Henkilökohtainen mielipiteeni on, että ainakaan isot koirat eivät kuulu sohvalle (pienet koirat tapauskohtaisesti :D)
5. Aada pelkää rappusia. Noh, ei ole pelkoa että se tulee yläkertaan ja loukkaa rappusissa itsensä.
6. Aadaa ei ole koulutettu lainkaan, istua osaa JOS OIKEIN KOVASTI KOMENTAA! Joten kouluttamista riittää. Ja täytyy sanoa,että kyllä avokkini onkin saanut Nellin koulutettua hyvin: istu, maahan, tassu (vieläpä vuoronperään)lisäksi suunnat oikea, vasen.. lintujen noutaminen :) Joten toivottavasti vanhat keinot tepsivät ja saadaan opit Aadallekkin. JA lisäksi olettaen sen käyttäytymisestä sille ei ole vielä opetettu kumpiko on johtaja- ihminen vai koira?

MUTTA:
1. Aada osaa kulkea hienosti hihnassa
2. Sillä on innokkaat silmät ja niistä paistaa halua oppia uutta (vaikka jääräpäältä vaikuttaakin)
3. Aadasta tulee upea ilmestys kunhan saamme sen hoikempaan kuntoon :)



Joten ihan ensimmäisenä asiana on vähentää ruoka-annosten kokoa, lisätä pikkuhiljaa liikuntaa ja antaa ravitsevampaa ruokaa (isäntä sanoo aina että kaupan ruuan on humpuukia ja jahti/vahti on oikeaa ruokaa--> ei oo mitään pullamössö ruokaa? Meillä ruvettiin antamaan jahtivahtia Nellille kun ilmeni, että vehnästä tulee kauheita raapimisoingelmia ja isäntä vertaisi ruoka-ainesisältöjä ja kauhistui lukemastaan, kaupan halvimmat ruuat sisältävät murto-osan esim.lihapitoisuudesta verrattuna kallimpiin). Noh, kuitenkin painon pudottaminen on se numero yksi, ja se on ehdoton. Siinä ei annaeta periksi. Aada kärsii painonsa takia (eihän se edes pääse autoon..). Toisena tulee päivittäinen peruskouluttaminen (raksujen avulla) istumaan, maahan, pallosta irrottaminen ja ylipäätään se että annetaan "ottaa kiinni", eikä juosta kokoajan karkuun. Voin sanoa jo nyt, että vaikka olenkin pitkä hermoinen on erittäin todennäköistä, että menetän malttini jossain vaiheessa.

5 kommenttia:

  1. Onnea uudesta perheen jäsenestä, toivottavasti kaikki menee hyvin ja Aada saa jäädä :)

    Siinä onkin teille syksyksi tekemistä. Monet labbikset ovat ylipainoisia, vanhempieni labbis meinasi päästä kanssa lihoamaan mutta minä pidin sellaisen palopuheen että koira meni samantien laihdutuskuurille ja aina kysyvät käydessäni että miltä koira näyttää :D
    Meidän kääpiökoiran painon kanssa ollaan taisteltu kastroinnin jälkeen ja nyt ollaan saatu paino pysymään kurissa, kova työ siinä oli.

    Jos Aadalla on luoksetulo ongelmia niin suosittelisin ruokkimaan sen ulkona kädestä viikon verran, ns. ilmaiset ruuat loppuvat ja koira joutuu tosiaan tekemään töitä, se tehoaa moneen koiraan, koira saa ruokansa pieninä annoksina vähän kerrallaan käskyä toteltuaan. Itse ajattelen että jokaisen koiran pitää osata ainakin EI, IRTI ja TULE niillä päästään jo pitkälle. Omia koiria on tosin tullut koulutettua hieman pidemmälle mutta jos joskus vanhoina päivinä ei treeni intoa ole niin ainakin nuo asiat pitää osata.
    Tsemppiä ja piiiiiiitkää pinnaa :D

    VastaaPoista
  2. Onnea uudesta perheenjäsenestä :)

    Meillä on yks dogeista tullu aikuisena ja on siinä omat ongelmansa, kotitumisen ja kaiken kans. Nasu teki saman ettei muka mitään käskyjä osannu, eikä varmaan osannukkaa mun sanomana koska jokainen ihminen sanoo sanat erilaisilla äänenpainoilla tai antaa jonkun vihjeen kädellä tai päällä tms. Mutta pikkuhiljaa hyvä tulee :) Tsemppiä teille koulutuksiin!

    VastaaPoista
  3. Onnea uudesta perheenjäsenestä!

    Jahtivahtia meilläkin koirat syö, itseasiassa onkin ainoaa kuivamuonaa mikä ei aiheuta meidän juniorille mitään allergisia oireita.
    Eipä silti, ei meilläkään koirat ole koskaan kaupan ruokia saaneetkaan juuri niiden ravintoköyhyyden vuoksi. ;)

    Tsemppiä teille Aadan koulutukseen!

    VastaaPoista
  4. Meillä myös jahti vahtia syövät kaikki koirat ja näin syksyllä vielä extra energiaa kun metsästyskausi on alkamassa ja nyt on kovaa treeniä koirille ettei ihan kylmiltään tarvi lähteä metsään juoksemaan yli 30 km lenkkejä.

    Meilläkin labbis söisi niin paljon kuin sille vain antaisi ja saa olla tosi tarkkana että ei pääse lihomaan. Siitä olemme tarkkoja että rintakehän ja alavatsan välinen kaari on sulava eikä koirasta tule pötikkää. Harmittaa kun näyttelylinjaiset labbarit on sellaisia tynnyreitä joten mietinkin että pärjäisköhän meidän koira edes näyttelyissä kun on kuitenkin aika hoikka poika.

    Paras keinohan on pilata labbarin lonkat on joko syöttää liika lihavaksi pennusta lähtien ja siihen päälle lenkittää koiraa rajusti alle vuoden ikäisenä... Meillä ainakin eläinlääkäri kehotti menemään koiran tahtiin, jos ei halua koira liikkua pentuna niin sitten on lonkille liikaa rasitusta ja alkaa käydä kipeää. Mutta varmasti lahdutus helpottaa koiran oloa ja pikku hiljaa nostattaa kuntoa niin hyvä tulee! Ja koirahan on jo yli vuoden(?) joten liikunta tekee hyvää!
    Jos haluatte niin jahti vahdeissahan on sellainen kuin kana ja riisi -ruoka, voisi olla että siinä olis vähän vähempi energiaa joten koira voisi aloittaa sillä ja pienentää annoksia pikku hiljaa. Kun labbarit tahtoo olla sellaisia (ainakin meillä) että jos ovat nälkäisiä niin se kerjääminen on ihan mahdotonta ja kun vieraita tulee niin oikein hävettää kun luulevat että meillä ei ruokita koiria ollenkaan... ;-D

    Mutta tsemppiä teille Aadan kanssa, uskon että siitä vielä hyvä tulee! Labbarit on niin mukautuvaisia ja haluavat miellyttää ihmistä (ja tekevät ruuasta mitä vain) että varmasti koira oppii nopeasti teidän tavoille.

    VastaaPoista
  5. Olipas teiltä tullut ihania ja pitkiä kommentteja <3 Tänä aamuna löytyi kiva ylläri khh-lattialta, oksennusta jokapaikasta ja sieltä joukosta 3 sukkaa, joita en minä tai isäntä tunnistaneet ainakaan omaksemme. Taitaa olla entisen omistajan luota, joten saa nähdä mitä ylläreitä vielä tulee tipahtelemaan ;)
    Tuota meidän Nelli koiraa on hirveän hankala saada pysymään häkissä hiljaa, se tahtonee kokoajan vinkua ja kitistä, mutta ei hauku. Aada taas on aivan nätisti ja hiljaa. Kovasti kummasteli luonnon ääniä, vähänkö ihana :)

    ANNAO: Kiitos tuosta luoksetulo vinkistä! EI ja IRTI alkaapikkuhiljaa luonnistua. Mutta onneksi labbikset on niin ruoan perään, jotta ei ole tosikaan :) Siitä on suuresti apuja kouluttamisessa ;)

    MIRKA: Kiitos :)Vaikka meillä isäntä sanoo, että Aadasta huomaa että se on mun koira, niin silti se uskoo avokkiani paremmin kuin minua :) Ehkäpä mun pitää olla vakuuttavammin komentava ;)

    MARIELISA: Kiitos :) Voi poijaat oli se kauhiaa katteltavaa kun toinen raapii itteänsä vimmatusti ja uikuttaa :( Meilläkin tuo Nellin raapimis-ongelma poistui kokonaan tuolla jahtivahdilla :) Mukava kuulla että teidän koiranne on saanut apuja tuosta ruuasta :)

    KATI: Minusta ne näyttely labbikset on kyllä melkoisia tankkeja ja meidän ainakin olisi turha viedä Nelliä näyttelyyn kun neiti on niin hoikassa ja sutjakassa kunnossa :/ Juu, Aada on tosiaan juuri täyttänyt 1v ja ollaan oltu aika paljon sen kanssa nyt pihalla. Tehty pieniä lenkkejä ja heitelty palloa pihassa :) Voi että on mukavaa huomata kuinka se nauttii täällä olostaan, eikä malta tulla pihalta sisälle ollenkaan :) Joten tuo ruoka on kyllä hyvä koulutusapu ;)

    VastaaPoista

Olisi mukavaa jos jättäisit pienen kommentin vierailustasi :)