lauantai 14. tammikuuta 2012

Perjantai 13

Heippa!


Pakko kirjoittaa lyhykäisesti tosiaan eilisestä perjantai 13.päivästä... Anteeksi jo etukäteen ruma kielenkäyttöni. Suosittelen että jätät lukematta mikäli eräs v-alkuinen rumasana ärsyttää. Niitä viljellään tässä tekstissä kohtaisen paljon!
Aamu alkaa riidalla isännän kanssa. Vituttaa.
 Tilikin tuli ja käteen ei jäänyt yhtään mitään. Sekin vituttaa.
 Lähdin karmealla kelillä ajelemaan seinäjoelle, mittari näyttää 80km/h ja osan matkasta ajoin toisen auton perässä, ei tarvetta ohittaa, mulla reilusti aikaa ja tiet aivan peilijäällä, välillä tuulee niin valtavasti että tuntuu aivan kun auto luisuisi jäisellä tiellä. Taksikuski ajaa mun perässä lähtöpisteestä mun perässä ilmajoen tokmannin pihaan (about 30-40km suoraa tietä). Taksikuski nousee autosta samaan aikaan kun minäkin ja olen juuri sanomassa että jopas karmea keli ajella. Taksikuski " Taitaa likan mittari vähän heittää". Vastaan "varmaan se vähän heittääkin talvirenkailla". Taksikuski " Huomasitko että 80km rajoitus?, sillon pitää ajaa 80". VAstaan "Huomasin joo, ja ohi olisit päässy vaikka kuinka monesti". Hän mutisee ettei tällä kelillä. Minä vastaan "kyllä sinä ammattiautoilijana tiedät että jokainen ajaa tälläkelillä sitä vauhtia kun turvalliselta tuntuu." Taksikuski vastaa jupinalla ja että perässä jonoa ja seuraa tokmannin sisätiloihin perässäni. Alkaa suomeksi sanottuna vituttaa aika raakasti. Päivähän tuntuu vaan paranevan kokoajan!
 Lähden ystäväni luo Seinäjoelle, matkalla kaksi metsään ajanutta. Paikalla ambulansseja ja poliiseja. Säikähtäneen näköinen nuori tyttö kävelee itskuisena ambulanssiin. Auton on totaalisen lepikossa. Ajattelen että HUH onneksi en minä ja alkaa vituttaa toisten puolesta.
 Ystäväni luo mennessä meinaan saada autoni kiinni parkkipaikalle. Alkaa naurattaa. Onneksi ei jäänyt, olisi alkanut ihan tosissaan vittuttaa koko päivä. Kiertelemme ystäväni kanssa kaupungilla ja parannamme maailmaa <3 *
 Useiden tuntien jälkeen lähden kotimatkalle ja ajan ns. sivutien kautta. Välillä lunta tuiskuttaa ihan perkeleesti ja tie katoaa näkyvistä. Pyryn seasta hahmotan jotain suurta ajokaistallani ja... PERKELE; se on hirvi! Ja valtava sellainen! Jarrutan vimmatusti peilijäisellä tiellä ja selviän säikähdyksellä kun hirvi kerkeään juuri ja juuri luikkia pakoon. Se oli 5cm päässä se, ehkäpä hengenlähtö. Sydän tykyttää. Itkettää ja vituttaa. Loppumatkan ajan ylihiljaa ja loppujen lopuksi päädyn ystävieni luo ja parannamme maailmaa <3

 Tästä lähtien pysyn perjantaina 13.päivänä kotona! :)  Toivottavasti teillä oli paaaaljon parempi perjantai. Anteeksi vielä kielen käyttöni :(

Kerroin jo aiemmin boxien saaneen kyytiä. Näissä kahdessa alemmassa kuvassa boxit paikoillaan. Alimmassa kuvassa todellinen raakaversio. Tapetti saatu laitettua, mutta kattomaali ja seinämaali puuttuu edelleen :/ Tuntuu jo nyt jotenkin selkeämmälle, vaikka todelliselta näytttää silmään vasta valmiina. Mietinnässä vielä mitä tehdään tuolle liesituulettimen päällä olevalle boxille, koska se jätettiin paikoilleen. Haluaisin ottaa senkin pois, mutta Mitä te ehdottaisitte tuota liesituulettimen putkea peittämään?





P.s Mun tekis niiin mieli testata mustia vetimiä :D
Viikonloppuja kaikille! :)

Terkuin Marjo

9 kommenttia:

  1. Itse ehdottaisin putken päälle ns. koristekoteloa. Siis ihan metallista taitettu, U-mallinen kotelo. Tämän ei pitäisi maksaa alan liikkeissä kuin n. 10 euroa ja sen voi sitten sprayata valkoisella. Ainakin se peittäisi ihan kätevästi ruman putken :)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää nuo kaapit ilman laatikoita, mun mielestä paremmiltakin.
    Ja mitä tulee tuohon kelin mukaan ajamiseen... OLEN EHDOTTOMASTI SITÄ MIELTÄ, ETTÄ ON PAREMPI AJAA SEN MUKAAN, MITÄ TOHTII KUIN SEN MUKAAN, MITEN TOISET HALUAA!!! Ihte ajan tosi vähän ja jos keli on huono, ajan sen mukaan kuin uskallan. Yleensä olenkin teiden tukkona XD, mutta ohi saa mennä ne, jotka uskaltaa *NIH*. Pisti parina aamuna vituttaan tosissaan, kun pari työkaveria (eri aamuina) sanoivat myöhästyneensä sen takia, kun joku ajoi 70 km/h edessä. Daa, siellä on 80 rajoitus ja molemilla matkaa vähän päälle 20km. Niin tipalle ei saa töihin lähtöä jättää, että tuon kympin "rajoituksen" alennuksen takia myöhästyy töistä, ei huonolla eikä hyvälläkään kelillä! Parempi ajaa hiljempaa kuin päästää niinkuin reikäpää ja kohta on 10 autoa rutussa. Eihän 80 merkki tarkoita, että sitä vauhtia on ajettava vaan se on ENIMMÄISNOPEUS...

    VastaaPoista
  3. Janika: Kiitti vastauksestasi! Tuollainen kotelo ei tullut mieleenikään kun isäntä ehdotti pienempää puusta tehtyä "suojalaatikkoa" :)

    Pirkkis: Eikö oo jotenkin ilmavamman näköinen ;) Kyllä olis tehnyt mieli sadatella äijälle ja sanoa pari faktaa: 1. Suoraa baanaa silmin kantamattomiin ja äijä ajaa puolen kilsan päässä aikomustakaan mennä ohitte. 2. Muutaman auton letka ehkä 10km matkalla, aiai aika paha, eikä siellä perässä tainnu muutkaan pahemmin ohitella 3. Monesti karu totuus on, että se joka ajaa letkan toisena on ns. tukkona. Kyllä mä päästän ohitte jos on aikomusta mennä. 4. Mulla tais tosiaan olla alle tuon 80 vauhtia, mittari saattaa pikkusen heittää. Mutta kyllä mulla 75 oli vauhtia :DDD Tais olla kuskille tehny tuo eilinen kauhia keli pahan mielen ja tottahan se piti minuun purkaa :) Sulla oli asia tekstiä! Nim. itselläkin 15 km työmatkaa ja ikinä en oo myöhästynyt kenenkään toisen- varsinkaan toisen kuskin takia :D

    VastaaPoista
  4. Valkoinen katto raikastaa ja tuo paljon valoa tilaan!

    VastaaPoista
  5. No jopas oli "vittumainen" päivä! Täällä oltiin kaukaa viisaita ja kotoiltiin muodikkaasti ihan koko päivä. Onneksi päädyit kuitenkin turvallisesti kotiin.

    P.S Mua vatuttaa muuten maailman eniten nuo ammattiautoilijat. Taksit ja rekat ne puskee perässä niin, että hiki virtaa otsalla. Ja ei, mä en todellakaan ajele useimmiten kovinkaan hiljaa.

    VastaaPoista
  6. Olipas päivä. Onneksi selvisit hirvivaarasta säikähdyksellä! Mä en nykyään juurikaan aja enää talvella muualla, kuin kaupungissa, täällä kun ei tarvitse porhaltaa kovaa. Olen joskus nuorempana ajanut äkkiliukkaalla kasikympin vauhdista pyörähtäen vastaantulevien puolen ojaan vinottain, se säikäytti niin paljon, että pikkuhiljaa uskallus talviajoon maantiellä on mennyt kokonaan. Olisin niin toisten tukkeena siellä maantiellä talvisin, joten istun miuluummin kyydissä, kun ajan ite. Ja juu ärsyttää ihan sikana kuskit, jotka ajaa tuhatta ja sataa huonolla kelillä ja on pakko porhaltaa ohi ja samalla aiheuttavat uskomattomia vaaratilanteita...

    VastaaPoista
  7. On ollu pe 13:sta ihan pyllystä sulla.
    Mä en suo ajatustakaan oikeen aiheelle..
    Tosin ostin rivin lottoa sinä päivänä..
    Kun en muuten ikin voita,
    niin onnihan vois potkasta sitte "virallisena epäonnen päivänä" =)

    Mulla kävi vähän samantyyppinen tapaus ajellessa pari päivää sitte..
    Malttamattomana roikkui persiissä kiinni toinen autoilija ja mua v..itutti, kun tiedostin, jos itse joudun (just esim. sen hirven tms)
    takia jarruttamaan,
    se kärsimätön taksari on mun takakontissa seuraavaks!

    Lähti se sitte ohi suoralla. Kattelin sitä kiirettä..Sen auto lähti 50 metrin päästä sivuluisuun ja oli varmaan ukolla pitelemistä..
    Muttei se näyttäny äijän tahtia haittaavan..
    Sitte ihmetellään, mihin se auto ympäriltä katoskaan, ku on vannetta vyötäröllä, mäntää sylissä ja kimalletta modernista lasista kaikkialla?!?!

    VastaaPoista
  8. No on sulla ollut kestämistä! Miten se onkin, että kun joku alkaa mennä pieleen, niin meneekin sitten ihan urakalla.

    Minulle perjantai 13.pvä on enemmänkin ilon ja onnellisten muistojen päivä, sillä tuo rakas minipirkko syntyi 8,5 vuotta sitten juurikin perjantaina 13.pvä ♥ Vaikka täytyy myöntää, että hintsusti hirvitti mennä puukolle juuri tuolla päivämäärällä.. :)

    VastaaPoista
  9. Kivasti tuo avaruutta noiden peitelistojen poisto! :) Pölyjä sieltä saa tosin pyyhkiä - siis jos jaksaa! ;D Meillä jätettiin myös auki kaappien päälliset, pölyistä huolimatta. :)

    On sua koeteltu perjantaina! Itse ajan satoja kilometrejä viikottain, joten monenlaista kuskia tulee nähtyä. Olenkin tullut siihen tulokseen, että jos joku roikkuu siellä takapuskurissa, niin ajan mielummin vaikka linja-autopysäkille ja päästän ohi

    VastaaPoista

Olisi mukavaa jos jättäisit pienen kommentin vierailustasi :)