keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Häiden jälkeen säästän... uuteen lattiaan!

Muutama kuukausi muuttomme jälkeen totesin, että haluan jossakin vaihteessa vaihtaa kotiimme lattian. Tällähetkellähän meillä on kahta eri kuviollista (vaaleaa) muovimattoa. Oikeastaan näiden kahden muovimaton eroa ei huomaa kuin todella tarkasti katsoen. Lisäksi meillähän on nuo rappuset päällystetty myös muovimatolla ja niihin olen suunnitellut, jotta matto sais lähteä, kaikkiin rappusiin tulis ne "takalevyt" (ja tarroja lisää tarroja! niihin haluaisin laittaa numerotarrat, kuten teillä monella jo onkin). Ja sitten maalari maalais kaikki uudestaan valkoisella ja laittais vaaleat liukueste tarrat :)

Lattia on kyllä hyvässä kunnossa, mutta mielestäni lattian vaihtaminen muuttaisi aika radikaalisti kotimme ilmettä ja koirien karvat (ja pölypallerotkaan) eivät niin erottuisi. Lisäksi olen miettinyt että kannattako mitään halpaa laminaattia edes laittaa kun meilläkin on suuria koiria, joten todennäköiset halvat laminaatit olisivat melko koetuksella. Ja tokikin laminaatti on todella liukas koirien tassuje alla.

Tätä laminaattia alunperin katseltiin, mutta hinta 25€/neliölle tekee aika suuren summan n. 140neliöisessä talossa. Joten ottaisin ilomielin vastaan muita vastaavia tuote ja hintatietoja, onko esim. bauhausissa? ja saako tätä muovimattona? (k-raudassa tai värisilmässä näin joskus tekstillistä muovimattoa mutta en pitänyt siitä koska siinä ei ollut "laudan reunoja" näkyvillä.)

Nämä muovimattokuosit ovat pintakeskus ketosen sivuilta ja muovimaton haluaisin ensisijaisesti. Luulen, että laminaatin kanssa voi tulla ongelmia kun kyseessä on vanha talo ja ei niin tasaiset lattiat.  Näissä viehättää tuo puunkuvio ja väritys.


Tämä kivikuosikin on niin kaunis.

Mutta maltan mieleni ja suunnittelen kesään saakka häitä :D
Mukavaa keskiviikko-iltaa :)

6 kommenttia:

  1. Osaan sanoa vaan kokemuksella tuosta ylimmästä laminaatista, että me ollaan siitä tykätty ja on kuitenkin meillä eteisessä. Isäntä kehu, että oli helppo laittaa lattiaan ja luntaja kiveä on tuotu sisään jatkuvasti, eikä naarmuista oo vielä jälkeäkään. On hintansa väärtti! Jos sitä on vielä myöhemmin saatavilla, niin haluan uuteen kotiinkin sitä samaa.

    VastaaPoista
  2. Mä oon ihastunu myös tuohon laminaattiin, tilasin siitä viime keväänä näytepalat ja se on aika vahvoilla vaihtoehdoksi meidän yläkerran lattiaan :)

    VastaaPoista
  3. Meillähän on tänään samat mietteet :) käypäs kurkkaamassa.. Lankkulaminaattia tulee meille mutta väri on vähän vielä hakusessa.. meillä myös yhtenä vaihtoehtona tuo ylin laminaatti, se vaan on niin ihanan näköistä :)

    VastaaPoista
  4. Kivoilta näyttää nuo kaikki! Tuo ylin on jotenkin niin nostalginen... Nätti koti siulla!

    VastaaPoista
  5. Kaikki näyttää hyviltä. Ei uskois että muovimattoa noi alimmaiset, näyttää aivan oikealta! Mukavia hääsuunnittelu hetkiä :)

    VastaaPoista
  6. Meillä on laminaattia (Alloc) sekä parkettia (kempas ja merbau,) nuo ovat isojen koirien kanssa todella liukkaita ja siksi meillä on turvauduttu ns. kumipohjaisiin vaihtomattoihin.

    Jos nyt voisin valita niin satsaisin laadukkaaseen muovimattoon. =)

    Kaunis koti teillä!

    VastaaPoista

Olisi mukavaa jos jättäisit pienen kommentin vierailustasi :)